Wykonanie

Lubicie
serek Philadelphia? Jak żaden inny ma bardzo specyficzny słonawy smak i idealnie nadaje się do kremów przy np. ciastach
marchewkowych lub na kanapki. Do tej
pory kupowałam go w sklepie, dzisiaj postanowiłam sama pokombinować i
powiem Wam że wyszło niemal identycznie. Smak dokładnie taki sam. Dałam do spróbowania z zamkniętymi oczami domownikom i się nie zorientowali który jest który :) Córcia całość zjadła na kanapeczce od razu... Jeśli macie ochotę poeksperymentować - polecam baaardzo :)Składniki:140g domowego
twarożku (wg tego przepisu klik)solidna szczypta
soli8 łyżek
śmietany kremówki 36%5 łyżeczek (ok. 35-40g) mięciuteńkiego
masłaTwarożek zmiksować ze
śmietaną bardzo dokładnie blenderem na gładziuteńką masę. Dodać
masło i miksować jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy
sól stopniowo do smaku. Powinna to być solidna szczypta.
Serek odstawiamy do lodówki celem schłodzenia. Smacznego :)

