Wykonanie

Miały być na obiad ale nie doczekały ;) I one i ja :) Zniknęły jeszcze przed południem. Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne
szparagi z
orzeszkami ziemnymi i
serem kefalotiri. Przepis własny :) Polecam :)Składniki:500g białych
szparagów1-2 łyżki
oliwysól,
cukierodrobina
soku z cytryny2-3 łyżki
orzeszków ziemnychkawałeczek
sera kefalotiri (część pokroić w kostkę lub grubo pokruszyć, a część zetrzeć na drobnej tarce)
Szparagi umyć, obrać i odciąć zwłókniałe końcówki. Pokroić w 4-5 cm kawałki. Wrzucić na rozgrzaną
oliwę i chwilę smażyć do miękkości. Posolić i pod koniec smażenia posypać szczyptą
cukru - dzięki temu ładnie się zrumienią. Należy jednak uważać by ich nie przypalić. Dorzucić
orzechy ziemne solone i jeszcze chwilkę podsmażać. Przełożyć na talerz, dodać pokrojony w kostkę
ser, a wierzch posypać tartym
serem kefalotiri. Skropić
sokiem z cytryny. Podawać udekorowane
pietruszką. Smacznego :)

