Makaron z sosem na bazie sera rokpol juz był kiedyś na moim blogu tutaj . Wtedy jednak sos był nieco inaczej robiony, a samo danie było bez mięsa. Dziś chciałabym Wam zaproponować jedno z naszych ulubionych dań: polędwicę w sosie rokpolowym. Polecam baaardzo :)Składniki:ok 500g polędwiczkisól, pieprzoliwa140g sera rokpol200ml śmietany kremówki100g serka topionego bez dodatków250g makaronu (np.kokardki lub świderki)Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Polędwiczki lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem i króciutko obsmażyć z obydwu stron. Odłożyć na talerz i przykryć folią aluminiową. Na patelnie na której smazyły sie polędwiczki wkruszyć rokpola i mieszając rozpuścić, dodać serek topiony i śmietanę (można tez serek wczesniej rozbełtać z kremówką). Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Wrzucić polędwiczki i makaron. Szybko wymieszać całość i podawać.Smacznego :)