Wykonanie
Czy u Was w kuchni też czasami coś powstaje z przypadku? Ja często improwizuję jednak od niedawna improwizacje te zapisuję... Tak było i dziś.... Zostało mi troszkę ciasta
czekoladowego... taka reszteczka... Troszkę tego , troszkę owego i oto powstały pyszne praliny. Polecam bardzo :)Składniki na 20 pralinek:ok 160g ciasta
czekoladowego (lub biszkoptowe+kakao)100g suszonych
śliwek100g
suszonej żurawinygarść
orzechów włoskichgarść
migdałów3 łyżki golden
syrupuponadto:20
migdałów obranych ze skórki
kakao i
cukier puder do obtoczeniaWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować. Lepić kulki w środek każdej wcisnąć po 1
migdałku. Część kulek obtoczyć w cukrze pudrze, a pozostałe w ciemnym
kakao. Schłodzić w lodówce. Gotowe. Smacznego :)