ßßß Cookit - przepis na PASTA a la JAJECZNA

PASTA a la JAJECZNA

nazwa

Wykonanie

Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze mój przepis na „jajka” bez jajek, czyli „jajka” wegańskie. Podałam tam z czego zrobiłam „żołtka” i właśnie to zainspirowało mnie do zrobienia pasty a la jajecznej. Dodałam parę składników, dobrze doprawiłam i prosze bardzo, inauguracja nowej pasty, a może nowej wegetariańskiej jajecznicy? Wiem jedno, warto spróbować. Pyszności!
Składniki:
1 kostka tofu
1,5 szklanki cieciorki (garbanzo)
1 cebula
2 ząbki czosnku
pieprz, sól, przyprawa warzywna
kurkuma (tumeric)
Cebulę smażymy z czosnkiem, dodajemy, czosnek, przyprawy i rozgniecioną widelcem cieciorkę i tofu.
Foto: M.Bojko
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pasta-a-la-jajeczna