ßßß Cookit - przepis na Pasta z cieciorki i bakłażana

Pasta z cieciorki i bakłażana

nazwa

Wykonanie

To idealnie dobrana i smaczna para. Mam nadzieję, że będziecie ją często zapraszali na Wasze stoły.
Składniki:
1 mały bakłażan obrany ze skórki i pokrojony w kostkę (cały bakłażan możemy upiec w piekarniku, a potem użyć tylko środek)
1 cebula pokrojona w kostkę
3 ząbki posiekanego czosnku
oliwa
1 szklanka ugotowanej cieciorki
sól, pieprz, przyprawa warzywana, szczypta pieprzu cayenne
Wykonanie:
1. Bakłażan, cebulę i czosnek smażymy na oleju doprawiając na koniec przyprawmi.
2. Dodajemy ugotowaną cieciorkę i wszystko razem miksujemy w blendrze dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję pasty.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pasta-z-cieciorki-i-baklazana