ßßß Cookit - przepis na KOTLETY ZE SZPINAKU I CIECIORKI

KOTLETY ZE SZPINAKU I CIECIORKI

nazwa

Wykonanie

„Jedną z najważniejszych zasad zdrowego odżywiania jest stosowanie diety opartej na nie rafinowanych produktach roślinnych.”
W sam raz do obiadu koltlety z cieciorki ze szpinakiem. Zawierają białko pełnowartościowe, wapń, błonnik, żelazo, kwas foliwy i wiele innych porządanych składników.
Składniki :
3/4 szklanki rozmrożonego pokrojonego szpinaku
1 1/2 szklanki cieciorki
1/4 szklanki tofu
2 łyżki zmielonego jasnego siemienia lnianego
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki mąki z cieciorki lub mąki sojowej
sól, pieprz ziołowy
Cebulę i czosnek podsmażamy ok. 5 min. na oleju, dodajemy szpinak i smażymy dalej 5 min.
Wszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym obtaczamy w zmielonych nasionach słonecznika. Smażymy na oleju lub pieczemy w piekarniku. Z przepisu otrzymamy ok. 9 kotletów.
Foto:M.Bojko
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/kotlety-ze-szpinaku-i-cieciorki