ßßß
Składniki:- pół szklanki kaszy jaglanej- 20 dag szpinaku (brykiet)- 1 cebula (ja dodałem 3 małe)- 2 ząbki czosnku- sól, pieprz, pieprz ziołowyPrzygotowanie dania rozpocząłem od rozmrożenia szpinaku w brykiecie, bo tylko taki miałem pod ręką. Wykorzystałem ok 20 dag, czyli pół opakowania. W międzyczasie, na patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę wraz czosnkiem (wg uznania). Ja nigdy nie żałuję sobie czosnku - dodałem 2 ząbki i 3 małe cebulki. Gdy brykiet się rozpuści wrzucamy go na patelnię razem do naszych warzyw i podsmażamy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną. Całość przyprawiamy pieprzem, solą oraz pieprzem ziołowym. Danie jest już gotowe! Smacznego! :)