ßßß Cookit - przepis na Truskawkowa fantazja

Truskawkowa fantazja

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka tortowa 2 szklanek
jajka 8 sztuk
cukier 1,5 szklanek
oliwa 8 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
aromat waniliowy według uznania
truskawki 500 gramów
masło 1 kostek
cukier puder 0,5 szklanek
galaretka truskawkowa 1 sztuk
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem, ubijając, dodawać po łyżce oliwy, po czym delikatnie, ale dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz aromatem. Przełożyć do średniej wielkości torownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 min w 180 stopniach. Z ostudzonego biszkoptu odciąć wierzch. Grubą spodnią część wydrążyć. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać pokruszone ciasto i zmiksowane truskawki (mogą być mrożone), utrzeć mikserem. Wymieszać nadzienie z tężejącą galaretką przyrządzoną z połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu. Wypełnić masą spód biszkoptu, przykryć wierzchem. Posypać cukrem pudrem lub polać dowolną białą polewą i schłodzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7253/Truskawkowa-fantazja