ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka tortowa 2 szklanekjajka 8 sztukcukier 1,5 szklanekoliwa 8 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowycharomat waniliowy według uznaniatruskawki 500 gramówmasło 1 kostekcukier puder 0,5 szklanekgalaretka truskawkowa 1 sztukWykonanie:Jajka ubić z cukrem, ubijając, dodawać po łyżce oliwy, po czym delikatnie, ale dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz aromatem. Przełożyć do średniej wielkości torownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 min w 180 stopniach. Z ostudzonego biszkoptu odciąć wierzch. Grubą spodnią część wydrążyć. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać pokruszone ciasto i zmiksowane truskawki (mogą być mrożone), utrzeć mikserem. Wymieszać nadzienie z tężejącą galaretką przyrządzoną z połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu. Wypełnić masą spód biszkoptu, przykryć wierzchem. Posypać cukrem pudrem lub polać dowolną białą polewą i schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka tortowa 2 szklanekjajka 8 sztukcukier 1,5 szklanekoliwa 8 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowycharomat waniliowy według uznaniatruskawki 500 gramówmasło 1 kostekcukier puder 0,5 szklanekgalaretka truskawkowa 1 sztukWykonanie:Jajka ubić z cukrem, ubijając, dodawać po łyżce oliwy, po czym delikatnie, ale dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz aromatem. Przełożyć do średniej wielkości torownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 min w 180 stopniach. Z ostudzonego biszkoptu odciąć wierzch. Grubą spodnią część wydrążyć. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać pokruszone ciasto i zmiksowane truskawki (mogą być mrożone), utrzeć mikserem. Wymieszać nadzienie z tężejącą galaretką przyrządzoną z połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu. Wypełnić masą spód biszkoptu, przykryć wierzchem. Posypać cukrem pudrem lub polać dowolną białą polewą i schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: