Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kosci 1 kilogramów
oliwa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
imbir według uznania
chili według uznania
olej według uznania
musztarda według uznania
bulion 0,75 szklanek
śmietana 0,5 szklanekWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
oliwą,
solą,
pieprzem, gałka muszkatołową,
imbirem i
chili. Obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym
oleju. Zdjąć z patelni i posmarować
musztardą. Ułożyć w brytfance i wstawić na 55 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni. Poniżej brytfanki ustawić foremkę z
wodą - parując zapobiegnie wyschnięciu
mięsa. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać
bulionem (może być z kostki).Wyjąć pieczeń, sos zlać do rondelka, wlać
śmietanę, doprawiona
solą oraz
pieprzem. Chwile pogotować i podawać ze
schabem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: