ßßß Cookit - przepis na Soczysty schab

Soczysty schab

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kosci 1 kilogramów
oliwa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
imbir według uznania
chili według uznania
olej według uznania
musztarda według uznania
bulion 0,75 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć oliwą, solą, pieprzem, gałka muszkatołową, imbirem i chili. Obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Zdjąć z patelni i posmarować musztardą. Ułożyć w brytfance i wstawić na 55 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni. Poniżej brytfanki ustawić foremkę z wodą - parując zapobiegnie wyschnięciu mięsa. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem (może być z kostki).
Wyjąć pieczeń, sos zlać do rondelka, wlać śmietanę, doprawiona solą oraz pieprzem. Chwile pogotować i podawać ze schabem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9613/Soczysty-schab