Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 1000 gramów
śliwki suszone 200 gramów
powidła śliwkowe 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
wino czerwone 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
imbir według uznaniaWykonanie:
Śliwki sparzyć i wrzucić na 30 minut do gorącego
wina. Powidła połączyć z
musztardą i
imbirem.
Schab naciąć wzdłuż do 1/3 wysokości, rozbić na prostokątny płat, oprószyć
sola,
pieprzem i posmarować zaprawą.
Śliwki osączyć, kilka sztuk odłożyć, resztę ułożyć w
trzech rzędach na
mięsie.
Schab zrulować, obwiązać i zrumienić na
oleju. Przełożyć do brytfanny, dodać
wino, w którym moczyły się
śliwki i 4 łyżki
wody. Piec 60 minut w 170 stopniach, polewając sosem z pieczenia. Po 30 minutach dodać odłożone
śliwki. Po wyjęciu z piekarnika
mięso pokroić w plastry, a sos zlać do sosjerki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: