ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomielona wieprzowina 800 gramówcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkijajka 1 sztuksól według uznaniapieprz mielony według uznaniamąka według uznaniapomidor 4 sztukmasło 100 gramówoliwki zielone według uznaniaWykonanie:Do mielonego mięsa dodać posiekana cebulę i czosnek, wbić jajo, doprawić sola i pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy lepić kulki wielkości orzecha włoskiego, a do środka wkładać po jednej oliwce i obtoczyć w mące.Z pomidorów usunąć skórkę i gniazda nasienne, a miąższ pokroić na kawałki. Pulpety podsmażyć na maśle w wysokiej patelni, gdy się zrumienią ze wszystkich stron, dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu 25 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Pulpety podawać z ziemniakami i sałatką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: