Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
boczek wędzony 100 gramów
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
bulion warzywny 3,5 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
majeranek 5 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki,
cebulę i
włoszczyznę pokroić. W rondlu zeszklić
cebulę i 2/3
boczku pokrojonego w kostkę oraz
ziemniaki i
włoszczyznę, mieszając, podsmażyć. Wlać
bulion (może być z kostki), opłukane 2 gałązki
majeranku i gotować 15 minut. Resztę
boczku podsmażyć na suchej patelni. Z zupy wyjąć
majeranek i całość zmiksować, zaciągnąć
śmietaną i zagotować, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, posypać posiekanym
majerankiem i skwarkami
boczku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: