ßßß Cookit - przepis na Zupa ziemniaczana z boczkiem

Zupa ziemniaczana z boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
boczek wędzony 100 gramów
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
bulion warzywny 3,5 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
majeranek 5 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki, cebulę i włoszczyznę pokroić. W rondlu zeszklić cebulę i 2/3 boczku pokrojonego w kostkę oraz ziemniaki i włoszczyznę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion (może być z kostki), opłukane 2 gałązki majeranku i gotować 15 minut. Resztę boczku podsmażyć na suchej patelni. Z zupy wyjąć majeranek i całość zmiksować, zaciągnąć śmietaną i zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, posypać posiekanym majerankiem i skwarkami boczku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8345/Zupa-ziemniaczana-z-boczkiem