Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 2 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
olej 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 800 mililitrów
majeranek 5 gałązki
śmietana kremowa 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki oraz
włoszczyznę pokroić na kawałki,
cebulę - posiekać, a
boczek pokroić w małą kostkę.
Cebule i 2/3
boczku podsmażyć na rozgrzanym w garnku
oleju. Wlać
bulion, wrzucić opłukane 2 gałązki
majeranku i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut bez przykrycia, a
potem wyjąc gałązki
majeranku.Na suchej patelni wysmażyć na chrupko pozostały
boczek i odłożyć. Zmiksować zupę i wymieszać ze
śmietaną. Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać skwarkami
boczku i listkami
majeranku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: