Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1000 gramów
ziemniaki 5 sztuk
mięso mielone 400 gramów
cebula 2 sztuk
majeranek 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
boczek 150 gramów
śmietana kwaśna 5 łyżek stołowychWykonanie:Zetrzeć drobniutko surowe
ziemniaki, ugotowane dobrze rozgnieść. Połączyć, wymieszać i posolić.Podsmażyć
cebulę, dodać
mięso, przyprawić
solą,
pieprzem i
majerankiem.Urywać po sporym kawałku ciasta, robić okrągłe placuszki grubości około 5mm, nakładać na nie wałeczki zimnego farszu i formować owalne kluski. Cepeliny wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok. 25 minut.Wytopić na patelni pokrojony w kostkę
boczek, usmażyć na nim posiekaną
cebulę, dodać
śmietanę, wymieszać i przyprawić. Na półmisku polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: komentatorData: 2011-11-29ten przepis jest błędny starte
ziemniaki trzeba odcedzic przez gaze inaczej wszystko bedzie do wyzuceniaAutor: zbirusData: 2009-06-26Smakują "CEPELINAI".Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: