ßßß Cookit - przepis na Rosti

Rosti

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Rosti
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
boczek 150 gramów
cebula 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić, a jak puszczą sok odsączyć je, dodać posiekana cebulę oraz pokrojony w krótkie, cienkie paski chudy boczek, posiekany szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Łyżka nabierać porcje masy, kłaść na rozgrzany tłuszcz, rozpłaszczać łopatką i smażyć na rumiano z obu stron. podawać jak tradycyjne placki ziemniaczane.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10641/Rosti