ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoananas w kawałkach z puszki 1 sztukpierś inyczki 2,5 kilogramówser żółty tarty 100 gramówszynka gotowana 200 gramówmasło 2 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowychkompot z jabłek 0,5 szklaneksok z borówek 0,5 szklanekolej według uznaniarzeżucha posiekana 2 łyżek stołowychcurry według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Osączonego ananasa wymieszać z żółtym serem, szynką pokrojoną w kostkę, rzeżuchą, doprawić solą, pieprzem i curry. W mięsie wyciąć "kieszeń" i napełnić nadzieniem, owinąć nicią kuchenną i włożyć do żaroobpornego naczynia wysmarowanego olejem. Piec 1,5h w 200 stopniach. Po 30 minutach posmarować pieczeń wodą z solą, a potem polewać sosem z pod mięsa.Sos: musztardę, kompot z jabłek i sok z borówek wymieszać. Podawać osobno.Pieczeń ozdobić rzeżuchą i kawałkami ananasa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: