ßßß Cookit - przepis na Pierś indyczki nadziewana ananasem

Pierś indyczki nadziewana ananasem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ananas w kawałkach z puszki 1 sztuk
pierś inyczki 2,5 kilogramów
ser żółty tarty 100 gramów
szynka gotowana 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
kompot z jabłek 0,5 szklanek
sok z borówek 0,5 szklanek
olej według uznania
rzeżucha posiekana 2 łyżek stołowych
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Osączonego ananasa wymieszać z żółtym serem, szynką pokrojoną w kostkę, rzeżuchą, doprawić solą, pieprzem i curry. W mięsie wyciąć "kieszeń" i napełnić nadzieniem, owinąć nicią kuchenną i włożyć do żaroobpornego naczynia wysmarowanego olejem. Piec 1,5h w 200 stopniach. Po 30 minutach posmarować pieczeń wodą z solą, a potem polewać sosem z pod mięsa.
Sos: musztardę, kompot z jabłek i sok z borówek wymieszać. Podawać osobno.
Pieczeń ozdobić rzeżuchą i kawałkami ananasa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4665/Piers-indyczki-nadziewana-ananasem