ßßß Cookit - przepis na Wątróbka zapiekana z ziemniakami i jabłkiem

Wątróbka zapiekana z ziemniakami i jabłkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 300 gramów
ziemniaki 300 gramów
jabłka 2 sztuk
ser żółty 100 gramów
mąka według uznania
olej według uznania
masło 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, większe kawałki wątróbki przekroić na pół, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Oczyszczone ziemniaki ugotować na półtwardo i pokroić na plasterki. Umyte jabłka pokroić na ósemki, usuwając gniazda nasienne.
Brzegi formy do zapiekania, wysmarowanej masłem, wyłożyć plasterkami ziemniaków, w środku ułożyć wątróbkę, a na niej jabłka. Całość posypać majerankiem, solą oraz pieprzem. Ziemniaki dodatkowo posypać startym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem można udekorować natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12319/Watrobka-zapiekana-z-ziemniakami-i-jablkiem