ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z jabłkami i boczkiem

Wątróbka drobiowa z jabłkami i boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 500 gramów
boczek wędzony 200 gramów
jabłka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
mleko 2 szklanek
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukane wątróbki moczyć 10 minut w mleku, oczyścić i przekroić każdą na 2-3 części. Boczek pokroić w kostkę, a oczyszczoną cebule pokroić w półplasterki. Umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka pokroić w półksiężyce. Na rozgrzany olej wrzucić boczek, jabłka oraz cebulę i smażyć 5 minut, aż cebula się zeszkli. Wyjąć z patelni i odłożyć.
Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć na nim ze wszystkich stron wątróbkę obtoczoną w mące. Dodać cebulę z boczkiem i jabłka, podlać pół szklanki wody i dusić 5 minut pod przykryciem. Oprószyć majerankiem, solą oraz pieprzem i od razu podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10038/Watrobka-drobiowa-z-jablkami-i-boczkiem