Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 500 gramów
boczek wędzony 200 gramów
jabłka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
mleko 2 szklanek
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukane
wątróbki moczyć 10 minut w
mleku, oczyścić i przekroić każdą na 2-3 części.
Boczek pokroić w kostkę, a oczyszczoną
cebule pokroić w półplasterki. Umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych
jabłka pokroić w półksiężyce. Na rozgrzany
olej wrzucić
boczek,
jabłka oraz
cebulę i smażyć 5 minut, aż
cebula się zeszkli. Wyjąć z patelni i odłożyć.Na patelni rozpuścić
masło i obsmażyć na nim ze wszystkich stron
wątróbkę obtoczoną w
mące. Dodać
cebulę z
boczkiem i
jabłka, podlać pół szklanki
wody i dusić 5 minut pod przykryciem. Oprószyć
majerankiem,
solą oraz
pieprzem i od razu podawać z pieczonymi
ziemniakami lub
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: