Dawno mnie tu nie było, ale już jestem i dziś własnie podzielę się z Wami przepisem na trochę inaczej zrobione wątróbki drobiowe. delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad.Składniki:1 kg wątróbek drobiowych1/2 szklanki białego wytrawnego wina3 duże jabłka3 cebulemąkasólpieprzmajeranekolejWykonanie:Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.\Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.SMACZNEGO!