ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 500 gramówser żółty 150 gramówpieprz 1 łyżek deserowychcebula 2 sztukgrzanki z bagietki 5 sztukmąka według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pozbawioną tłuszczu oraz żyłek wątróbkę lekko rozbić tłuczkiem przez folię. Obtoczyć w mace i obsmażyć z obu stron. olejem wysmarować naczynie żaroodporne, dno wyłożyć grzankami, a na nich równomiernie rozłożyć wątróbkę.Oczyszczoną, pokrojona w talarki cebulę obsmażyć na tej samej patelni i przełożyć do wątróbek. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 500 gramówser żółty 150 gramówpieprz 1 łyżek deserowychcebula 2 sztukgrzanki z bagietki 5 sztukmąka według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pozbawioną tłuszczu oraz żyłek wątróbkę lekko rozbić tłuczkiem przez folię. Obtoczyć w mace i obsmażyć z obu stron. olejem wysmarować naczynie żaroodporne, dno wyłożyć grzankami, a na nich równomiernie rozłożyć wątróbkę.Oczyszczoną, pokrojona w talarki cebulę obsmażyć na tej samej patelni i przełożyć do wątróbek. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: