Wykonanie
Wątróbkę robię raz w tygodniu i wcale by mi nie przeszkadzało, gdybym jadła ją częściej. Czasami zmieniam sposób przyrządzania, najczęściej robię jednak klasycznie, z
cebulką i taka najbardziej mi smakuje. Od lat
wątróbka drobiowa z
cebulką jest moim ulubionym daniem, które chyba nigdy mi się nie znudzi. Pycha.Przepis dodaję do zabawy "Gotujemy po polsku", pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl
500 g
wątróbki drobiowej2-3
cebuleolej do smażenia
maka do obtoczenia
sól i
pieprzNa patelni rozgrzewamy
olej,
wątróbkę obtaczamy w
mące i smażymy krótko na średnim ogniu. Wyjmujemy i odstawiamy na bok.
Cebulę obtaczamy w
mące i smażymy na pozostałym po
wątróbce oleju, uważając żeby się za bardzo nie zrumieniła. Dodajemy
wątróbkę i smażymy razem na małym ogniu jeszcze kilka minut. Doprawiamy
solą i
pieprzem.