ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa z cebulką

nazwa

Wykonanie

Wątróbkę robię raz w tygodniu i wcale by mi nie przeszkadzało, gdybym jadła ją częściej. Czasami zmieniam sposób przyrządzania, najczęściej robię jednak klasycznie, z cebulką i taka najbardziej mi smakuje. Od lat wątróbka drobiowa z cebulką jest moim ulubionym daniem, które chyba nigdy mi się nie znudzi. Pycha.
Przepis dodaję do zabawy "Gotujemy po polsku", pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl
500 g wątróbki drobiowej
2-3 cebule
olej do smażenia
maka do obtoczenia
sól i pieprz
Na patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy krótko na średnim ogniu. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Cebulę obtaczamy w mące i smażymy na pozostałym po wątróbce oleju, uważając żeby się za bardzo nie zrumieniła. Dodajemy wątróbkę i smażymy razem na małym ogniu jeszcze kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2010/10/watrobka-drobiowa-z-cebulka.html