ßßß Cookit - przepis na Wątróbka zapiekana w bułeczkach

Wątróbka zapiekana w bułeczkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 350 gramów
bułki 6 sztuk
ser żółty 6 plastry
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
tymianek 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone wątróbki pokroić w paski i osuszyć. Oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w półpierścienie. Wątróbkę lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać cebulę oraz paprykę i chwilę smażyć, wsypać tymianek, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Z bułek ściąć wierzch i wybrać miąższ, a ścianki posmarować masłem. Bułeczki napełnić wątróbką z warzywami i przykryć plasterkiem sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż bułeczki będą złote, a ser się roztopi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8879/Watrobka-zapiekana-w-buleczkach