Wykonanie
Dla jednych
banalne, dla drugich koszmarne...
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/-244648566.JPG)
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka duża lub 4 filety50 g
masła podzielić na 4 kawałki schłodzić2 plastry
żółtego sera (podzielone na pół - 4 niewielkie kawałki)
sól,
pieprz,
papryka słodka,
currypanierka
olej do głębokiego smażeniaOpłukane i oczyszczone błon
mięso dzielę na 4 filety. Każdego fileta włożyć
między folię spożywczą i rozbić cienko tłuczkiem. Można fileta przekroić na połówkę nie docinając do końca by został 1 kawałek jak na zdjęciu
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/1985796309.JPG)
przyprawić,
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/799454091.JPG)
położyć schłodzony kawałek masełka, (u mnie miniaturowy :)
sera żółtego,
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/-443237870.JPG)
zawinąć.
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/622822857.JPG)
Panierować w
jajku,
bułce tartej. Smażyć w głębokim
oleju około 7-8 minut. Osączyć na ręczniku papierowym.
Jajko do panierki:1
jajko roztrzepuję dodaję szczyptę
soli,
pieprzu, 2 łyżki
mąki i 1/4 szk
mleka. Mieszam by nie było grudek. Powstanie Wam coś w rodzaju ciasta, powinno być troszkę gęściejsze jak naleśnikowe.
![](/Data/Images/kuchniamagorzata.blogspot.com\2013_slash_09_slash_kotlet-de-volaille-krok-po-kroku/l/-685771250.JPG)
Ps. Kiedy smażycie w głębokim tłuszczu kotlet będzie upieczony i soczysty. Smaży się równomiernie z każdej strony. Smażąc na patelni musicie obracać i smażyć dłużej, zdarza się, że
masło zacznie wówczas wypływać.