ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi indyka 600 gramówryż 250 gramówmandarynki 3 sztukananasy 1 puszkamasło 50 gramówcurry - łagodne 1 - 2 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować ryż na sypko. Obrane mandarynki podzielić na cząstki i przekroić na połówki. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać curry, owoce, zalewę ananasową i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-12 min. Pod koniec duszenia dodać ryż, wymieszać i zagotować. Przyprawić potrawę solą i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi indyka 600 gramówryż 250 gramówmandarynki 3 sztukananasy 1 puszkamasło 50 gramówcurry - łagodne 1 - 2 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować ryż na sypko. Obrane mandarynki podzielić na cząstki i przekroić na połówki. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać curry, owoce, zalewę ananasową i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-12 min. Pod koniec duszenia dodać ryż, wymieszać i zagotować. Przyprawić potrawę solą i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: