ßßß Cookit - przepis na Medaliony z indyka z gruszkami i ryżem

Medaliony z indyka z gruszkami i ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 4 plastry
ser pleśniowy 100 gramów
gruszki z syropu - połówki 4 sztuk
ryż 300 gramów
przyprawa do drobiu 1 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Porcje indyka natrzeć przyprawą do drobiu, usmażyć rumieniąc z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć z patelni na kawałek folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć, żeby nie stygły. Połówki gruszek pokroić na plasterki i ostrożnie mieszając, obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć na talerz. Medaliony wyjąć z folii, znów ułożyć na patelni, obłożyć gruszkami i posypać pokruszonym serem pleśniowym, podlać 2 łyżkami wrzątku, przykryć patelnię i podgrzewać 5 min na małym ogniu. Podawać z ryżem na sypko i dowolną surówką.
Uwagi:
Olej można zastąpić 2 łyżkami sklarowanego masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7200/Medaliony-z-indyka-z-gruszkami-i-ryzem