ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 4 plastryser pleśniowy 100 gramówgruszki z syropu - połówki 4 sztukryż 300 gramówprzyprawa do drobiu 1 łyżek deserowycholej 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Porcje indyka natrzeć przyprawą do drobiu, usmażyć rumieniąc z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć z patelni na kawałek folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć, żeby nie stygły. Połówki gruszek pokroić na plasterki i ostrożnie mieszając, obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć na talerz. Medaliony wyjąć z folii, znów ułożyć na patelni, obłożyć gruszkami i posypać pokruszonym serem pleśniowym, podlać 2 łyżkami wrzątku, przykryć patelnię i podgrzewać 5 min na małym ogniu. Podawać z ryżem na sypko i dowolną surówką.Uwagi:Olej można zastąpić 2 łyżkami sklarowanego masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 4 plastryser pleśniowy 100 gramówgruszki z syropu - połówki 4 sztukryż 300 gramówprzyprawa do drobiu 1 łyżek deserowycholej 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Porcje indyka natrzeć przyprawą do drobiu, usmażyć rumieniąc z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć z patelni na kawałek folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć, żeby nie stygły. Połówki gruszek pokroić na plasterki i ostrożnie mieszając, obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć na talerz. Medaliony wyjąć z folii, znów ułożyć na patelni, obłożyć gruszkami i posypać pokruszonym serem pleśniowym, podlać 2 łyżkami wrzątku, przykryć patelnię i podgrzewać 5 min na małym ogniu. Podawać z ryżem na sypko i dowolną surówką.Uwagi:Olej można zastąpić 2 łyżkami sklarowanego masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: