ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z indyka 1 kilogramówgruszki 4 sztukśmietana 12 % 1 sztukolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniamajeranek według uznaniaolej według uznaniamasło według uznaniaWykonanie:Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry, ewentualnie usuwając błony. Posypujemy solą i pieprzem.Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż w cienkie plastry, starannie usuwając gniazda nasienne. Podsmażamy lekko na maśle i odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i z obu stron smażymy pokrojone plastry z indyka, ładnie rumieniąc je na złoty kolor.Na każdym plastrze zrumienionego mięsa układamy podsmażone kawałki gruszek, oprószamy suszonym majerankiem, dodajemy śmietanę i jeszcze kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, by śmietana się podgrzała.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z indyka 1 kilogramówgruszki 4 sztukśmietana 12 % 1 sztukolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniamajeranek według uznaniaolej według uznaniamasło według uznaniaWykonanie:Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry, ewentualnie usuwając błony. Posypujemy solą i pieprzem.Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż w cienkie plastry, starannie usuwając gniazda nasienne. Podsmażamy lekko na maśle i odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i z obu stron smażymy pokrojone plastry z indyka, ładnie rumieniąc je na złoty kolor.Na każdym plastrze zrumienionego mięsa układamy podsmażone kawałki gruszek, oprószamy suszonym majerankiem, dodajemy śmietanę i jeszcze kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, by śmietana się podgrzała.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: