Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
boczek surowy 1,3 kilogramów
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mięso mielone mieszane 300 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej według uznania
majeranek według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Dość chudy, płaski kawałek
boczku opłukać, osuszyć i odciąć skórę oraz naciąć go tak, aby dał się otworzyć jak książka. Płat oprószyć z obu stron
solą,
pieprzem oraz
majerankiem. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną
cebulę posiekać i razem z
pieczarkami podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Przestudzone wymieszać z
mięsem mielonym. Dodać
jajko oraz
bułkę tartą i wyrobić na jednolita masę. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
majerankiem i
papryką. Masę równomiernie rozsmarować na
boczku.
Boczek zwinąć, formując roladę. związać nićmi i ułożyć ja w natłuszczonej brytfance. oprószyć
majerankiem oraz
papryką. Piec 70 minut w 180 stopniach. Wystudzoną roladę pokroić w plasterki i podawać z
ćwikłą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: