ßßß Cookit - przepis na Rolada z boczku

Rolada z boczku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek surowy 1,3 kilogramów
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mięso mielone mieszane 300 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej według uznania
majeranek według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Dość chudy, płaski kawałek boczku opłukać, osuszyć i odciąć skórę oraz naciąć go tak, aby dał się otworzyć jak książka. Płat oprószyć z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przestudzone wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko oraz bułkę tartą i wyrobić na jednolita masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i papryką. Masę równomiernie rozsmarować na boczku. Boczek zwinąć, formując roladę. związać nićmi i ułożyć ja w natłuszczonej brytfance. oprószyć majerankiem oraz papryką. Piec 70 minut w 180 stopniach. Wystudzoną roladę pokroić w plasterki i podawać z ćwikłą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10283/Rolada-z-boczku