ßßß Cookit - przepis na Boczek rolowany

Boczek rolowany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek surowy 1,3 kilogramów
mięso mielone 300 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
olej według uznania
majeranek według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z dość chudego, płaskiego kawałka boczku odciąć skórę. Potem z ciąć go tak, aby dał się rozłożyć jak książka, oprószyć sola, pieprzem oraz majerankiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w półplasterki. Oczyszczona cebule drobno posiekać. Pieczarki i cebulę przesmażyć na oleju i przestudzić. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać jajko oraz bułkę tartą i wyrobić na gładka masę. Doprawić do smaku pieprzem, solą, majerankiem oraz papryką. Masę rozsmarować na boczku. Boczek zwinąć jak roladę i związać nićmi. Ułożyć w natłuszczonej brytfance. Oprószyć majerankiem oraz papryką. piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno z ćwikłą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: kosik
Data: 2011-02-07
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10372/Boczek-rolowany