Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
boczek surowy 1,3 kilogramów
mięso mielone 300 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
olej według uznania
majeranek według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z dość chudego, płaskiego kawałka
boczku odciąć skórę.
Potem z ciąć go tak, aby dał się rozłożyć jak książka, oprószyć
sola,
pieprzem oraz
majerankiem. Oczyszczone
pieczarki pokroić w półplasterki. Oczyszczona
cebule drobno posiekać.
Pieczarki i
cebulę przesmażyć na
oleju i przestudzić. Wymieszać z
mięsem mielonym, dodać
jajko oraz
bułkę tartą i wyrobić na gładka masę. Doprawić do smaku
pieprzem,
solą,
majerankiem oraz
papryką. Masę rozsmarować na
boczku.
Boczek zwinąć jak roladę i związać nićmi. Ułożyć w natłuszczonej brytfance. Oprószyć
majerankiem oraz
papryką. piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno z
ćwikłą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: kosikData: 2011-02-07Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: