ßßß Cookit - przepis na Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami

Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Jeśli masz trochę mięsa z wcześniej ugotowanego rosołu i nie ma na nie już amatorów, to proponuję mięso wykorzystać do farszu.
S kładniki :
ok. 20 - 30 dag mięsa z rosołu
ok. 25 dag pieczarek, a jeszcze lepsze świeże lub mrożone grzyby
cebula
jajko, bułka tarta
pieprz, sól, majeranek
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso zmielić, umyte grzyby b.drobno pokroić, cebulę również
Jeśli mamy pieczarki to przesmażyć razem z cebulą, a jeśli prawdziwe grzyby np. podgrzybki, to smażymy je dłużej, najlepiej osobno bez cebuli, cebule dodać jak grzyby będą miękkie- przesmażyć razem
Składniki połączyć, dodać do smaku sól, pieprz, majeranek, jeśli farsz będzie zbyt rzadki dodać odrobinę bułki tartej, wymieszać.
Usmażyć naleśniki wg tego przepisu.
Nakładać na nie farsz, zwijać.
Naleśniki obsmażamy, zanurzając uprzednio w rozmąconym jajku , a potem w bułce tartej.
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2018/11/krokiety-z-miesem-z-rosou-i-pieczarkami.html