Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
szynka dojrzewająca 4 plastry
szałwia 4 listków
wermut wytrawny według uznania
ser mozzarella 4 plastry
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
oliwa według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zbić lekko sznycle, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Na każdym ułożyć po plasterku
szynki,
sera i listku
szałwii. Zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej na patelni
oliwie. Podlać
wermutem, dodać łyżkę
masła, przykryć i chwile dusić. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Do sosu, który pozostał na patelni dodać gęstą
śmietanę, wymieszać i podawać z roladkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: