ßßß Cookit - przepis na Roladki cielęce z szałwią i szynką

Roladki cielęce z szałwią i szynką

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
szynka dojrzewająca 4 plastry
szałwia 4 listków
wermut wytrawny według uznania
ser mozzarella 4 plastry
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
oliwa według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zbić lekko sznycle, oprószyć sola oraz pieprzem. Na każdym ułożyć po plasterku szynki, sera i listku szałwii. Zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej na patelni oliwie. Podlać wermutem, dodać łyżkę masła, przykryć i chwile dusić. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Do sosu, który pozostał na patelni dodać gęstą śmietanę, wymieszać i podawać z roladkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10087/Roladki-cielece-z-szalwia-i-szynka