Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
steki wołowe 4 sztuk
oliwa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
brandy 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Uformowane dłońmi jednakowej grubości plastry
mięsa i krótko obsmażyć na rozgrzanej
oliwie, przewrócić na drugą stronę i czekać, aż na powierzchni pojawi się krew.
Wołowiny nie
soli się przed smażeniem, tylko po smażeniu.Sos
śmietanowy: zlać sos ze smażenia, na patelnie dać
masło oraz
brandy, podgrzewać, żeby odparował
alkohol, dodać gęstą
śmietanę i
sól do smaku. Sos lekko odparować, żeby był gęstszy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: