ßßß Cookit - przepis na Stek po szulersku

Stek po szulersku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
stek 1 kilogramów
masło 20 gramów
pieprz w ziarnach 2 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
wódka 50 mililitrów
sól według uznania
rosół grzybowy według uznania
Wykonanie:
Stek musimy uprzednio ugotować w rosole grzybowym z kostki. Ziarna pieprzu lekko zmiażdżyć tłuczkiem do mięsa, obtoczyć w nim mięso. Stopić masło i usmażyć steki po dwie minuty z każdej strony, posolić i wyjąć na półmisek. Do pozostałego ze smażenia sosu dodać brandy, zagotować, i zapalić. Kiedy płomień zgaśnie , dodać śmietanę i zagęścić na dużym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Sosem tym polewać steki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6338/Stek-po-szulersku