Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
stek 1 kilogramów
masło 20 gramów
pieprz w ziarnach 2 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
wódka 50 mililitrów
sól według uznaniarosół
grzybowy według uznaniaWykonanie:
Stek musimy uprzednio ugotować w rosole
grzybowym z kostki. Ziarna
pieprzu lekko zmiażdżyć tłuczkiem do
mięsa, obtoczyć w nim
mięso. Stopić
masło i usmażyć
steki po dwie minuty z każdej strony, posolić i wyjąć na półmisek. Do pozostałego ze smażenia sosu dodać
brandy, zagotować, i zapalić. Kiedy płomień zgaśnie , dodać
śmietanę i zagęścić na dużym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Sosem tym polewać
steki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: