Wykonanie
« Powrót  Superpolędwiczki
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 1 sztuk
limonka 1 sztuk
serek mascarpone 5 łyżek stołowych
bazylia 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso (polędwiczka jedna większa lub 2 mniejsze) natrzeć ze wszystkich stron
solą oraz
pieprzem. Ze sparzonej
limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Połowa soku skropić
mięso.
Serek wymieszać ze skórka
limonki i posiekana
bazylia. Doprawić do smaku
sokiem z limonki,
sola oraz
pieprzem.
Mięso naciąć wzdłuż tak, by powstała kieszonka.. W zagłębienie włożyć
serowy farsz. Całość związać bawełniana nicią.
Mięso podsmażyć na
maśle rozpuszczonym z łyżką
oliwy. Ułożyć na posmarowanej resztą
oliwy aluminiowej folii. Folię zawinąć.
Mięso piec 45 minut w 200 stopniach. Po rozwinięciu folii pokroić je w plastry.Uwagi:
Limonkę można zastąpić 1/2
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: