ßßß Cookit - przepis na Nadziewane filety mięsne

Nadziewane filety mięsne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 8 sztuk
cytryna 2 sztuk
oliwa 10 łyżek stołowych
ser feta 200 gramów
papryka czerwona 0,5 sztuk
oliwki czarne 5 łyżek stołowych
bazylia 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Ze sparzonych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sok oraz skórkę wymieszać z oliwą i posmarować mięso. Przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Pokruszony ser wymieszać z posiekaną papryką, oliwkami oraz suszoną bazylią. Mieszając doprawić pieprzem. W każdym kawałku mięsa naciąć kieszeń, napełnić serowym farszem i spiąć dokładnie wykałaczką. Piec 30 minut w 190 stopniach. Smarując czasami marynata. Podawać z brązowym ryżem oraz warzywami z wody.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12472/Nadziewane-filety-miesne