ßßß Cookit - przepis na Pierś z serową kieszenią

Pierś z serową kieszenią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
feta 200 gramów
oliwki czarne 5 łyżek stołowych
papryka czerwona 0,5 sztuk
bazylia posiekana 2 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety natrzeć solą. Z umytej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok, i wymieszać z oliwą, posmarować filety i odstawić do lodówki na 1h.
Fetę wymieszać z pokrojoną w małą kostkę papryką oraz drobno posiekanymi oliwkami i bazylią. Doprawić pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem.
W każdym filecie naciąć długim nożem głęboką kieszeń, napełnić ją farszem i szczelnie spiąć wykałaczkami. Piec 30 minut, często skrapiając marynatą. W połowie pieczenia filety odwrócić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6579/Piers-z-serowa-kieszenia