ßßß Cookit - przepis na Wołowina w sosie cumberland

Wołowina w sosie cumberland

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ozór wołowy 1 sztuk
włoszczyzny według uznania
cebula 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
liść laurowy według uznania
pieprz w ziarnach według uznania
naturalna galaretka porzeczkowa 1 szklanek
musztarda delikatesowa 0,5 szklanek
sok z pomarańczy 2 sztuk
wino wytrawne czerwone 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznania
Wykonanie:
Ozór zalewamy woda, gotujemy, wodę wylewamy, zalewamy go ponownie woda dodajemy włoszczyznę. Miękki wyjmujemy, przekładamy do naczynia z zimna woda, po 2 min wykładamy na deskę, kroimy na plastry, układamy na półmisku, delikatnie skrapiamy rosołem, przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce.
sos:
galaretkę ucieramy z musztarda na jednolity stan, później dodajemy resztę składników.
Uwagi: na 30 min przed podaniem ozora lekko polewamy go sosem,a resztę podajemy w sosjerce.
sos ucieramy ręcznie drewniana pałka.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8792/Wolowina-w-sosie-cumberland