Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoozór wołowy 1 sztuk
włoszczyzny według uznania
cebula 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
liść laurowy według uznania
pieprz w ziarnach według uznanianaturalna
galaretka porzeczkowa 1 szklanek
musztarda delikatesowa 0,5 szklaneksok z
pomarańczy 2 sztuk
wino wytrawne czerwone 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznaniaWykonanie:Ozór zalewamy
woda, gotujemy,
wodę wylewamy, zalewamy go ponownie
woda dodajemy
włoszczyznę. Miękki wyjmujemy, przekładamy do naczynia z zimna
woda, po 2 min wykładamy na deskę, kroimy na plastry, układamy na półmisku, delikatnie skrapiamy rosołem, przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce.sos:
galaretkę ucieramy z
musztarda na jednolity stan, później dodajemy resztę składników.Uwagi: na 30 min przed podaniem ozora lekko polewamy go sosem,a resztę podajemy w sosjerce.sos ucieramy ręcznie drewniana pałka.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: