Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso 1 kilogramów
woda 2 litrów
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 4 ziarna
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso zalać zimna
wodą (2 litry na każdy kilogram
mięsa), zagotować i zdjąć szumowiny. Dodać oczyszczoną
włoszczyznę oraz
przyprawy. Gotować na małym ogniu do miękkości
mięsa. Rosół powinien tylko lekko mrugać. Gdy ostygnie usunąć tłuszcz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: