ßßß Cookit - przepis na Wywar idealny - bulion z mięsa

Wywar idealny - bulion z mięsa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso 1 kilogramów
woda 2 litrów
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 4 ziarna
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte mięso zalać zimna wodą (2 litry na każdy kilogram mięsa), zagotować i zdjąć szumowiny. Dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz przyprawy. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Rosół powinien tylko lekko mrugać. Gdy ostygnie usunąć tłuszcz.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9604/Wywar-idealny---bulion-z-miesa