Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser feta 250 gramów
ogórek sałatkowy 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
arbuz - gruby plaster 1 sztuk
mięta 1 pęczek
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz cytrynowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, oderwane listki
mięty kilka odstawić do dekoracji, a resztę pokroić w paseczki. Wymieszać
oliwę z
sokiem z cytryny, dodać
pieprz,
sól i
miętę.Umyty
ogórek pokroić w kostkę, a oczyszczona
cebule w cienkie talarki i rozdzielić na pierścienie. Z
arbuza usunąć pestki, łyżeczką wybrać miąższ.
Ser pokroić w kostkę. Przygotowane składniki włożyć do salaterki z sosem. Przemieszać i udekorować
miętą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: