Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
golonka 2 sztuk
włoszczyzna 300 gramów
cebula 2 sztuk
listek laurowy 2 sztuk
pieprz ziarna 4 sztuk
estragon 0,5 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznaniaWykonanie:
Golonki oczyścić i umyć, wykroić pieczątki i natrzeć
czosnkiem. Włożyć do garnka z wrzącą osoloną
wodą i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 2 godzinach dodać oczyszczone i umyte warzywa,
cebulę i
listki laurowe,
pieprz i
estragon. Ugotować do miękkości. Gotowe już
golonki przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku. Podawać z
ziemniakami lub puree z
grochu oraz z
sałatką z
ogórków kwaszonych. Koniecznym dodatkiem do gotowej
golonki jest
chrzan przyrządzony z
cytryną lub
musztardą.
Golonkę można podawać z zimnym
sosem chrzanowym.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: