ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna czysta

Zupa rybna czysta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
włoszczyzna 500 gramów
cebula 3 sztuk
listek laurowy 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Ryby wymyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić rybę w dzwonki. Warzywa umyć,posiekać i wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować wywar.Cebulę obrać, umyć dodać do wrzącego wywaru. Włożyć również przygotowane porcje ryby, nieco pieprzu, listek laurowy i obrany ząbek czosnku. Gotować wszystko na wolnym ogniu. Ugotowaną zupę przecedzić, przyprawić solą i pieprzem. Podgrzać dodać nać pietruszki. Podawać z dodatkiem grzanek lub makaronu
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4330/Zupa-rybna-czysta