Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
włoszczyzna 500 gramów
cebula 3 sztuk
listek laurowy 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Ryby wymyć pod bieżącą
wodą, następnie pokroić
rybę w dzwonki. Warzywa umyć,posiekać i wrzucić do wrzącej osolonej
wody, gotować
wywar.
Cebulę obrać, umyć dodać do wrzącego
wywaru. Włożyć również przygotowane porcje
ryby, nieco
pieprzu,
listek laurowy i obrany ząbek
czosnku. Gotować wszystko na wolnym ogniu. Ugotowaną zupę przecedzić, przyprawić
solą i
pieprzem. Podgrzać dodać nać
pietruszki. Podawać z dodatkiem grzanek lub
makaronuAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: