ßßß Cookit - przepis na Zupa ogonowa

Zupa ogonowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ogon wołowy 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
goździki 4 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
tymianek 1 gałązki
liść laurowy 1 sztuk
kromki bułki 12 sztuk
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyty, pokrojony w kawałki ogon włożyć do garnka i zalać zimna wodą, zagotować i odcedzić. Ponownie zalać zimna wodą, posolić i postawić na dużym ogniu. W trakcie gotowania kilkakrotnie odszumować. Oczyszczony czosnek drobno posiekać, a oczyszczoną cebule naszpikować goździkami. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić na duże kawałki i wrzucić do wrzącego rosołu. Dodać cebule, czosnek, tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem 2,5 godziny. Mięso wyjąć i pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać posypane posiekana natka, z grzankami posmarowanymi masłem i upieczonymi w piekarniku w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Komentarze:
Autor: michalgem
Data: 2014-05-15
Fajna strona, nawet ciekawy wpis, dodam se do ulubionych niech strace :)
Autor: korek
Data: 2011-01-15
ogonowa bardzo dobra
Autor: klena
Data: 2010-09-01
zupa wyśmienita POLECAM!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10000/Zupa-ogonowa