Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogon wołowy 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
goździki 4 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
tymianek 1 gałązki
liść laurowy 1 sztukkromki
bułki 12 sztuk
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty, pokrojony w kawałki ogon włożyć do garnka i zalać zimna
wodą, zagotować i odcedzić. Ponownie zalać zimna
wodą, posolić i postawić na dużym ogniu. W trakcie gotowania kilkakrotnie odszumować. Oczyszczony
czosnek drobno posiekać, a oczyszczoną
cebule naszpikować
goździkami. Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić na duże kawałki i wrzucić do wrzącego rosołu. Dodać
cebule,
czosnek,
tymianek i
liść laurowy. Gotować pod przykryciem 2,5 godziny.
Mięso wyjąć i pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać posypane posiekana
natka, z grzankami posmarowanymi
masłem i upieczonymi w piekarniku w 170 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyKomentarze:Autor: michalgemData: 2014-05-15Fajna strona, nawet ciekawy wpis, dodam se do ulubionych niech strace :)Autor: korekData: 2011-01-15ogonowa bardzo dobraAutor: klenaData: 2010-09-01zupa wyśmienita POLECAM!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: