Witam, dzisiaj coś mnie tchnęło i zrobiłam zupę krem z pieczarek. Szybkie danie w sam raz, gdy brakuje nam czasu.Składniki:włoszczyznaskrzydełka z kurczakapół kilo pieczarek1 cebula2 ząbki czosnkutymianekmasłosól, pieprzziele angielskieliść laurowyPrzygotowanie:Przygotowujemy rosół z jednego rodzaju mięsa wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Pieczarki kroimy na grube plasterki i wrzucamy do zupy. Gotujemy tak długo, aż będą miękkie . Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na masełku razem z tymiankiem. Gdy cebulka zostanie zeszklona wlewamy to wszystko do zupy i gotujemy jeszcze chwilę. Ściągamy zupę z ognia, doprawiamy, wyjmujemy mięso i gdy przestygnie blendujemy. Do zupy idealnym dodatkiem są grzaneczki.Niestety zabrakło mi chleba i grzanek nie było, ale i tak była bardzo dobra, chociaż była to zupa krem w połowie, bo nalałam za dużo wody. Następnym razem będę wiedzieć.