ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukkiełbasa biała 500 gramówgrzyby suszone 3 sztukpieprz 4 ziarnaziele angielskie 4 ziarnaliść laurowy 1 sztukzakwas na żur 2 szklanekmajeranek według uznaniaczosnek 2 ząbkichrzan 2 łyżek stołowychśmietana 0,75 szklanekjajka 4 sztuktymianek według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone cebule przekroić na pół i opiec nad gazem lub zrumienić na suchej patelni. Dać do garnka i zalać zimną woda. Dodać kiełbasę, wypłukane grzyby, pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy i gotować 30 minut. Wyjąc cebulę, grzyby i kiełbasę. Wlać zakwas i gotować 5 minut. Doprawić do smaku majerankiem, sola, pieprzem, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem i startym chrzanem. Zaprawić śmietaną. Włożyć posiekane grzyby, pokrojona w plasterki kiełbasę i cząstki ugotowanych jajek. Udekorować listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: