Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pory 2 sztuk
szynka 200 gramów
jajka 6 sztuk
ser żółty 200 gramów
pieczarki 100 gramów
dymka 4 sztuk
szczypiorek 0,5 porcja
masło 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone jasne części
porów przekroić wzdłuż tak, by powstały łódeczki. Włożyć do osolonego wrzątku i blanszować 4 minuty. Wyjąć i osaczyć. Kilka pędów
szczypiorku krótko z blanszować i wyjąć, a resztę posiekać. 4
jajka ugotować na twardo. ostudzone obrać i pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone, pokrojone
dymki zeszklić na 2 łyżach
masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone
pieczarki oraz pokrojona w kostkę
szynkę i smażyć 3 minuty, przestudzić. Dodać pokrojone
jajka oraz
starty ser i posiekany
szczypiorek. Wbić 2 surowe
jajka. Mieszając, doprawić do smaku
tymiankiem,
solą oraz
pieprzem. Farsz włożyć do połówek
porów i zawiązać blanszowanym
szczypiorkiem. Ułożyć
pory w wysmarowanym
masłem naczyniu żaroodpornym. Podlać kilkoma łyżkami
wody. zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż
ser się zrumieni, a
jajka zetną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: