Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 0,5 litrów
jajka 4 sztuk
mąka 0,75 kilogramów
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
szpinak 1 kilogramów
pieprz według uznania
sól według uznania
ogórek 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
papryka 1 sztukWykonanie:Ciasto: zmiksować,
mleko z
jajkami, przesiana
maka oraz odrobina
soli na ciasto o konsystencji nieco gęstszej od ciasta naleśnikowego.Z ciasta na suchej patelni (bez tłuszczu) usmażyć cieniutkie placuszki.Na
oliwie zrumienić posiekany
czosnek, dodać oczyszczony
szpinak. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, dusić 5 minut, aby nadmiar
wody odparował.Na talerzu ułożyć plasterki
ogórka, a na nich na przemian układać warstwy placków i
szpinaku. Umytego
pomidora pokroić w mała kostkę, a oczyszczoną
paprykę w paski i udekorować torcik.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: