Porcja: 1 osobaCzas: 15 minutKalorie: 250 kcalSkładniki:2 jajkałyżka mąki żytniej*łyżka mleka*2 plasterki szynkiząbek czosnkukilka liści szpinakuoliwa z oliweksól , pieprz* mleko i mąkę można dodawać w zależności od konsystencji. ( jeśli zbyt gęsta dodajemy mleka, a jeśli zbyt rzadka dodajemy mąki)Przygotowanie:W misce rozdrabiamy mąkę z mlekiem. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do reszty ciasta.Szpinak drobno kroimy i dusimy na patelni dodając ząbek czosnku pokrojony w drobną kostkę. Szynkę kroimy w kwadraciki.Szpinak z szynką wrzucamy do ciasta i dokładnie mieszamy.Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy na łyżce oliwy z oliwek