ßßß Cookit - przepis na Sałatka z rukoli, szparagów i jajek

Sałatka z rukoli, szparagów i jajek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi białe konserwowe 1 szklanek
szparagi zielone konserwowe 1 szklanek
jajka 4 sztuk
rukola 0,5 pęczek
sałata zielona kędzierzawa 4 listków
oliwa 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
natka piertruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Odcedzone z zalewy szparagi kilka pokroić na kawałki, a pozostałe zostawić w całości. Ugotowane jajka obrać i pokroić na cząstki. Sałatę oraz rukolę wypłukać i osączyć. Liście sałaty porwać wzdłuż na paski. Na płytkim półmisku dekoracyjnie ułożyć składniki sałatki. Oliwę wymieszać ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem i sokiem cytrynowym. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Uwagi:
sałatkę można wzbogacić w pokrojoną w słupki szynką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Sałatki
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8132/Salatka-z-rukoli,-szparagow-i-jajek