Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi białe konserwowe 1 szklanek
szparagi zielone konserwowe 1 szklanek
jajka 4 sztuk
rukola 0,5 pęczek
sałata zielona kędzierzawa 4 listków
oliwa 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
natka piertruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Odcedzone z zalewy
szparagi kilka pokroić na kawałki, a pozostałe zostawić w całości. Ugotowane
jajka obrać i pokroić na cząstki.
Sałatę oraz
rukolę wypłukać i osączyć. Liście
sałaty porwać wzdłuż na paski. Na płytkim półmisku dekoracyjnie ułożyć składniki sałatki.
Oliwę wymieszać ze
śmietaną i posiekaną
natką pietruszki, doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem i
sokiem cytrynowym. Przygotowanym sosem polać
sałatkę.Uwagi:Tę
sałatkę można wzbogacić w pokrojoną w słupki
szynką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: