ßßß Cookit - przepis na Rukola w tempurze - przepis

Rukola w tempurze - przepis

nazwa

Wykonanie

Rukola to moja ulubiona sałata. Przygotowałam ją w trochę nietypowy sposób - smażoną w cieście. Smakuje obłędnie - zapewniam!
Składniki:
rukola - większe listki (małe nie będą się nadawać)
2 jajka
mąka
śmietana
sól, pieprz
oliwa z oliwek
przyprawy (ja użyłam naprawdę niewielkiej ilości mieszanki: mięta, szałwia, bazylia, tymianek, oregano).
Przygotowanie:
Jajka zmiksujcie ze śmietaną (2 łyżki kwaśnej śmietany) i zagęścicie mąką. Ciasto musi być dość gęste. Dużo bardziej gęste niż na naleśniki. Dodajcie przyprawy, sól i pieprz.
Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek. Obtaczajcie w ceście listki rukoli i obsmażajcie na złoty kolor. Najlepiej smakuje na gorąco. To wspaniała przekąska!
Źródło:http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2012/08/rukola-w-tempurze-przepis.html