Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
drożdże 20 gramów
piwo 1/2 szklanek
woda 1/2 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
cukier 1/2 łyżek deserowych
przyprawa do pizzy według uznania
ser żółty 100 gramów
salami 30 gramów
pieczarki 4 sztuk
sos pomidorowy 4 łyżek stołowych
sól 1/2 łyżek deserowychWykonanie:
Drożdże rozkruszyć, posypać
cukrem, rozrobić z
piwem i
wodą. Odstawić na kilka minut.
Mąkę przesiać, dodać
drożdże i
olej, posolić. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Blaszkę wyłożyć
ciastem, posmarować
sosem pomidorowym, posypać przyprawą.
Ser zetrzeć na tarce, następnie układać
salami i
pieczarki. piec 20 min w mocno nagrzanym piekarniku.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: